Кападокија самовила оџаци

Кападокија самовилски оџаци Еден од најважните елементи кои привлекуваат повеќе од два милиони домашни и странски туристи годишно е познат како Кападокија самовилски оџаци. Овие природни структури се гледаат во многу региони на Турција. Кападокија, која стана бренд во глобалната економија, стана адреса на уникатни убавици. Самовилските оџаци кои преживеале до денес со целосно природни споменици се покажуваат во сушни и полусушни предели. … Прочитај повеќе…

Поток Мелендиз

Поток Мелендиз

Тек Мелендиз Потокот Мелендиз е поток лоциран во центарот на долината Ихлара во рамките на провинциските граници на Аксарај. Регионот бил познат како „Potamus Kapadukus“ во античко време. Покрај природните и историските убавини, вниманието го привлекува и со населението што живее во регионот. Текот Мелендиз Аксарај, каде што во летните месеци изобилно се слушаат звуци на птици, ги отвора вратите за гостите. Точката каде што се наоѓа чајот е од големо значење, особено за христијаните. Прочитај повеќе…

Село Чавусин

Село наредник во Кападокија

Село Чавушин Чавушин е старо село лоцирано на патот Гереме-Аванос и на приближно 2 километри од Гереме. Селото Невшехир Аванос Чавушин е домаќин на многу цивилизации уште од античко време. Селото Чавушин, каде што живеат заедници од различни вери, е меѓу местата што вреди да се видат. Таа е една од најпопуларните туристички атракции во Кападокија. Покрај природните убавини, селото… Прочитај повеќе…

долина Ихлара

Долината Ихлара село Белисирма, старогрчко село Кападокија

Долината Ихлара Ихлара, која е дел од провинцијата Аксарај, е домаќин на многу цивилизации од минатото. Сместена во областа Ѓузелјурт во Аксарај, која се граничи со Соленото Езеро, Ихлара е позната по својата долина. Долината Ихлара е уникатно место кое е популарно уште од античко време и е тема на книги. Тоа е редок регион каде се среќаваат различни растителни и живи видови и речиси недопрени од човечка рака. Регионот… Прочитај повеќе…

Кападокија долини

долина Кизилчукур

Кападокија долини Кападокија ги фасцинира оние кои ја гледаат со својата единствена глетка и историски урнатини. Таа, исто така, стана место за средба на туристите со своите пријателски локални жители. Покрај многуте различни историски места во регионот, тој е регион кој е познат по долините Кападокија. Се разбира, долините се еден од туристичките региони со највисока стапка на посетители во Кападокија. Можете да видите птичја перспектива со тури со балон… Прочитај повеќе…

Герем

Герем

Гореме Постојат многу дестинации за гледање и истражување во Турција. Кападокија Гореме, која ги фасцинира оние кои ја гледаат со природните убавини и историската текстура, е една од нив. Причината поради која домашните и странските туристи се восхитуваат на Кападокија не се само самовилските оџаци, туку и Гереме, кој ветува незаборавна авантура. Овој мистериозен град на своите гости им нуди подземни градови, цркви во карпите, огромни долини,… Прочитај повеќе…

Кападокија џакузи соба

Кападокија џакузи соба Кападокија е голем туристички центар опкружен со самовилни оџаци. Оваа огромна и древна географија продолжува да ги фасцинира луѓето со своите природни убавини и историја со векови. Всушност, не се само тие. Изгрејсонцето, кое започнува со огромни шарени балони кои летаат од бајка, зајдисонце кое се рефлектира на црвените карпи и жолтите светла на градот кои се прелеваат од камените замоци ноќе... Прочитај повеќе…

Пешачка обиколка на долините на Кападокија

долините на кападокија

Пешачка турнеја по долините на Кападокија Пред да ја прочитате статијата за пешачка обиколка во долините на Кападокија, треба да напоменеме дека овие уникатни тури имаат 3 различни категории. Доколку сте заинтересирани за вакви патувања, можете да прочитате други написи. Според тоа, можете да го изберете оној кој најмногу ви одговара. Кападокија, едно од наследствата што ни ги нуди природата, луѓето во изминатите години ја допреа. Прочитај повеќе…

Турнеја со камила во Кападокија

Турнеја со камила во Кападокија

Камел турнеја во Кападокија Дали сте подготвени да ве фасцинирате со автентичната атмосфера на вашата турнеја со камила во Кападокија, која ќе ја направите со уникатниот поглед на регионот? Значи, најпрво, накратко да ги испитаме регионите што ќе ги посетите со турнејата со камили во Кападокија, долините кои ќе ве фасцинираат со својата единствена глетка и самовилските оџаци. Потоа, ајде накратко да зборуваме за искуствата што ќе ги имате за турнејата Camel Safari со изгрејсонце и зајдисонце. Кападокија… Прочитај повеќе…

Обиколка на долините на Кападокија

Кападокија Зелве долина

Турнеја по долините на Кападокија за посета на Кападокија, за која е свесен целиот свет, е едно од омилените места на нашата рајска земја. Содржи природни убавини како и историски градби. Бројот на посетители е секогаш голем и секоја година пречекува безброј луѓе од речиси целиот свет. Турнејата во долините на Кападокија е совршено место за да го откриете уникатниот воздух и да се чувствувате како да сте во античката историја. Прочитај повеќе…